نرخ ارز و طلا

    در حال بارگذاری ...

نظر سنجی

عملکرد سایت چگونه بوده است ؟

نتایج

Loading ... Loading ...
کد برگه : 7311 تاریخ انتشار: ۱۵ / ۱۲ / ۱۳۹۵
Print This Page Print This Page ذخیره فایل ارسال به دوستان

مصاحبه با علیرضا نادری یکتا از مدیران و کارشناسان نیشکر…در خصوص مسائل و مشکلات شرکت توسعه نیشکر خوزستان…نیشکر خوزستان خون تازه ای را می طلبد

مهندس علیرضا نادری یکتا جزء اولین نیروهایی است که در شرکت توسعه ی نیشکر مشغول به کارشد.

image

ایشان در ابتدا با مدرک فوق دیپلم هواشناسی در شرکت توسعه نیشکر مشغول به کارگردید و بعدها با اخذ مدرک مهندسی کشاورزی و نیز کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و همچنین کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه تبریز به جمع مدیران توسعه ی نیشکر خوزستان پیوست ایشان در حال حاضر دانشجوی دکترا در مقطع مدیریت سیاست گذاری عمومی است.

با توجه به اوضاع فعلی شرکت توسعه نیشکر خوزستان و نیز چالش های پیش روی این شرکت و نیز تغییر قریب الوقوع مدیرعامل شرکت بعد از سالیان دراز بر آن شدیم تا با مهندس نادری یکتا به عنوان یکی از کارشناسان زبده ی نیشکر که منتقد سیاست ها و وضع موجود نیشکر در خوزستان است به گفتگو بنشینیم و با ایشان مصاحبه ای ترتیب دادیم و از نظرات ایشان در خصوص اوضاع فعلی نیشکر در خوزستان جویا شدیم که مشروح آن به شرح ذیل است:
*مهندس نادری یکتا ضمن عرض سلام در خصوص سوابق خود در توسعه ی نیشکر بفرمایید؟

با احتساب سال ۷۳ قریب به ۲۲ سال است که مستقیماٌ در توسعه نیشکر مشغول به کار می باشم و چندسالی نیز به عنوان مدیر میانی در رشته های تولیدی و پشتیبانی مشغول به خدمت بوده ام
ضمنا  در کارخانه های تولیدی وهیئت مدیره های مختلف تولیدی بیرون از توسعه نیشکر ، عضویت داشته و فعالیتهای بسیاری داشته ام
از جمله فعالیت در سد آبدانان و همچنین عضویت در هیئت مدیره ی کارخانه ی قند
و نیز عضویت در هیئت مدیره بیمارستان هزار تختخوابی نیز که این بیمارستان در حال ساخت می باشد.
بنده علاوه بر کار در شرکت توسعه نیشکر در مقطعی عمل کشت و داشت و برداشت نیشکر را به صورت خصوصی انجام داده ام
و به عنوان کارآفرین برتر بخش خصوصی از طرف دولت پاداش نیز دریافت کرده ام

*به عقیده ی شما شرکت توسعه ی  نیشکر خوزستان چندمین شرکت پولدار استان در حال حاضر می باشد ؟
شرکت صنعت نیشکر جزو سه شرکت برتر پولدار استان می باشد. حوزه فعالیت شرکت نیشکر ، حوزه گسترده ای است و با تمام اقشار و اقوام جامعه ، از شمالی ترین تا جنوبی ترین نقطه استان ،با روستاها ، همچنین با خانواده های زیادی در ارتباط می باشد.
این شرکت بیش از ۱۸۰۰۰ پرسنل دارد و این قابلیت رادارد که تعداد پرسنل را ا به ۲۰۰۰۰ الی ۲۲۰۰۰ هم برساند.

*آیا راهی برای افزایش تعداد پرسنل و نیز افزایش میزان تولید این شرکت وجود دارد؟
در این شرکت سرمایه گذاریهای جدیدی باید صورت گیرد .این امر در ماه هایی که در پیش رو داریم و راهی که شرکت توسعه نیشکر باید طی کند مشخص می شود.متاسفانه و با سیاست گذاری های فعلی و نیز ادامه ی همان روش های کهنه و فرسوده این امکان وجود ندارد و نیشکر خوزستان هوا و جان تازه ای را می طلبد

*در بحث زیست محیطی دو نظریه در حال حاضر در این شرکت مطرح است
۱- موافقان سوزاندن پوشال نیشکر
۲- مخالفان سوزاندن پوشال نیشکر
جنابعالی با کدام گروه موافق هستید؟

بنده جز مخالفان سوزاندن پوشال هستم

این کار به ۶۰ الی ۷۰ سال پیش برمی گردد که برای اولین بار یک استرالیایی اقدام به این کار کرد. ۲۰ سال بعد به توجه به مضرات و اثرات سوء زیست محیطی آن، سوزاندن پوشال را منسوخ کردند و کنار گذاشتند. اما متاسفانه ما هنوز از همان روش منسوخ شده در کشورمان استفاده می کنیم و علی رغم هزینه های زیاد پژوهشی نتوانسته ایم این مسئله را بطور جدی حل کنیم .
این مسأله در حال حاضر  ، یکی از چالش های زیست محیطی است زیرا در کنار مزارع نیشکر روستاهای متعددی هستند . یا اینکه این مزارع در نزدیکترین فاصله در شهرها قرار دارند و با سوزاندن پوشال نیشکر دوده و گازهای سمی ایجاد شده و به محیط های اطراف منتقل شود و باعث مسمومیت های شدید تنفسی و بیماری های تنفسی برای مردم منطقه می شود

باید کاری کرد که پژوهشهای انجام شده در جهت ارتقاء یا بهینه سازی مزارع استفاده شود که نمونه ای از آن مسأله سوزاندن پوشالهاست.
بنظر بنده اگر برنامه ریزی درستی شود و بتوانیم از تکنولوژی استفاده از سرشاخه ها و برگهای زاید نیشکر استفاده کنیم این مشکل حداکثر صرف ۳ سال آینده از کل مزارع نیشکر برطرف شده و هیچ مزرعه دیگری بعد از برداشت سوزانده نخواهد شد.
وی در ادامه مسئله باگاس نیشکر را مطرح کرد که تفاله های نیشکر را بعد از اینکه قند از آن ارسال شد همه آنها سوزانده می شوند. زیرا متاسفانه تمام صنایع جانبی ما راه اندازی نشدند. باگاس یا پوشال همان تفاله نیشکر است که از باقیمانده ی نی هنگامیکه قند استحصال شد بدست می آید که این همان مرحله دوم آلودگی می باشد.
*برای برون رفت از این موضوع پیشنهاد جنابعالی به عنوان یک کارشناس خبره که خود بطور عملی نیز به کشت و برداشت نیشکر اقدام کرده اید چیست؟

این است که در برنامه اولیه توسعه نیشکر باید احداث کانالهای جانبی را اجرا و عملی نمود
چندین سال است که در حال ساخت دو کارخانه کاغذ هستیم اما هنوز به ثمر نرسیده اند. لذا باید دنبال این باشیم که حتماً این سرمایه گذاریها شکل بگیرند. و تمام صنایع جانبی که پیش بینی شده بودند به عنوان طرح اولیه قرار گرفته ودر توسعه نیشکر و در زمینهای زراعی به کارگیری واحداث شوند. در این صورت دیگر هیچ گونه باگاسی را بر زمین نخواهیم داشت

*در مورد بوی بد کارخانجات الکل سازی جانبی نیشکر که گویا بخاطر وجود ماده ای به نام وینلس نیشکر است توضیح دهید؟

در بحث ویناس، با توضیح اینکه در کارخانه الکل تمام ملاسی که از نیشکر (همان شیره نیشکر که دیگر قابل استحصال نیست) باقی مانده را به عنوان ضایعات کارخانه نیشکر به کارخانه الکل سازی انتقال داده و از آن الکل تولید می کنیم. همچنین افزودن این ویناس در واقع ضایعات کارخانجات الکل است دارای بوی بدی می باشد لذا باید وارد چرخه تصفیه شود و سپس وارد محیط زیست ما شود تا ضربه ای به محیط زیست ما وارد نشود.
ویناس نیز باز هم دارای یک چرخه استفاده می باشد که در دنیا آن را بکار می برند. و از همان ویناس هم می توان محصولات دیگری بدست آورده که نه تنها آسیبی به محیط زیست وارد نمی کنند بلکه دارای ارزش افزوده ای نیز می باشد و می تواند به سرمایه های شرکت نیز اضافه کند.
وی در ادامه صحبتهایشان به مسأله آب پرداخته و گفت پر مصرف ترین بهره بردار آب در استان و کشور شرکت های توسعه ی نیشکر است . زیرا ما نه تنها مسائل زراعی را رعایت نمی کنیم بلکه تناوب زراعی درست را نیز به کار نمی بریم . ما متأسفانه خیلی خطی کار می کنیم یعنی تک خط یا همان تک محصولی تولید می کنیم و حتی می اندیشیم!
از نظر بنده اگر تلفیقی از چغندر قند و نیشکر داشته باشیم شاید بتوان به طور عمده مسائل اشاره شده را حل و فصل کرده و در مصرف آب هم کمترین مشکل را داشته باشیم.
به عبارتی چغندر قند را در کنار نیشکر داشته باشیم .زیرا چغندر قند یک کشت زمستانه است و در شرایط پر باران استفاده می شود. آب کمتری نسبت به نیشکر مصرف می کند. لذا با این کار می توان زمین را به طور زراعی تقویت کرد و هم زمین مان را به زیر کشتی برده ایم که مصرف کمتری دارند. مسأله که می ماند این است که خط تولید کارخانه هایمان را بهینه و افزایش دهیم.

اگر پیشنهادی در زمینه ی بهبود وضع موجود نیشکر و نیز کشاورزی استان دارید بفرمایید؟
به پیشنهاد من به عنوان کسی که در استان مشغول به کار کشاورزی می باشد اینست که با احیا کردن کارخانه قند اهواز که بلا استفاده و تعطیل می باشد ، به طور مستقیم حداقل۶۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرده وضمن اینکه کشاورزی منطقه هم با کشت چغندر قند رونق پیدا می کند ، مردم همجوار یا در ساکن در استان، محصول چغندر خود را به کارخانه قند اهواز تحویل داده و به قند تبدیل کنند.

*آیا با سبک و مدل مدیری موجود کشتی نیشکر خوزستان به سر منزل مقصود خواهد رسید ؟
با مدیریت فعلیکه در ۱۰ الی ۱۲ سال اخیر شاهد بوده ایم  برنامه ای برای تغییرات اینچنینی وجود ندارد  و گاهاً در برابر این تغییرات دفاع و بر مواضع قبلی نیز پافشاری هم شده است. تغییر کردن کار بسیار سختی می باشد و تغییر باید متحولانه باشد. زیرا شرکت توسعه نیشکر تغییر مدیرتی می خواهد ، هر آنچه را که در توان داشته را در این سالیان نشان داده و توانایی اجرای بیش از این را ندارد.
***********************
*به عنوان سوال پایانی اگر پیشنهادی ر زمینه ی توسعه و ارتقای محصولات تولیدی شرکت توسعه ی نیشکر دارید بفرمایید؟

پیشنهادات بسیاری وجود دارد به عنوان مثال…
آب نیشکر یک نوشیدنی است که از نکتار یا عصاره نیشکر گرفته می شود و طمع بسیار مطبوعی دارد در بازارهای حوزه خلیج فارس از آن استفاده می شود و بخاطر طبیعی بودنش مانند نوشیدنیهایی ست که به صورت قاچاق وارد کشور می شد.

اگر ما به تولید این نوشیدنی ارگانیک بپردازیم هم می توان از قاچاق  نوشیدنی های غیرطبیعی از کشورهای همسایه جلوگیری کرد و هم خودمان می توانیم به عنوان صادر کننده ی این محصول به کشورهای خلیج سود و درآمدزایی بالایی را نصیب کشور و استان کنیم
یا در بحث شکر زرد وارداتی بنده بر این باورم که شکر زرد در کشور قابل تولید است اما توان تولید در کشور ما بیشتر از این نیست .ما می توانیم بجای وارد کردن شکر سفید از بیرون توان تولیدی شکر سفید را از ۱۲۰هزار تا ۱۵۰ هزار تن به ۴۰۰ هزار تن در سال برسانیم که این رقم قابل توجهی است.
مثلاً اگر کارخانجات کشت و صنعت امام خمینی – میرزاکوچک خان- شعیبیه و سلمان رابه سفید کننده ها مجهز شوند می توان تولید شکر سفید را به ۴۰۰ هزار تن در سال رساند. که این عمل در بحث ارزش افزوده می تواند درآمد با مبلغ بالایی ایجاد کند و همچنین میزان اشتغال زایی را هم در استان بطور چشمگیر افزایش دهد

در پایان بدون شک شرکت توسعه ی نیشکر تفکری نو و پویا را می طلبد و مسىولان استان باید با همدلی و همفکری تدبیری ویژه برای مدیریت این سرمایه ی عظیم ملی و استانی به کار ببند

در پایان ضمن تشکر از بابک طهماسبی و پایگاه خبری اهواز نو بخاطر پیگیری های مستمر و کارشناسی موضوعات و مشکلات استان برای تمام همکاران در مجموعه ی نیشکر خوزستان آرزوی موفقیت و سربلندی می نمایم

١٣ اسفند٩۵/مصاحبه از بابک طهماسبی/اهواز نو

 

دیدگاه بسته شده است.

logo-samandehi